x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Mar 2006   •   00:00
PLAFON. Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) intentioneaza sa transfere plafonul pentru medicamentele compensate si gratuite de la farmacii la medicii de familie, a anuntat Vasile Cepoi, director al CNAS. Masura are menirea de a determina medicul de familie sa-si limiteze prescrierile. Dar in acelasi timp, prin aceasta modalitate, banii ramasi din suma alocata fiecarui medic pot fi utilizati de el pentru alte nevoi. Directorul CNAS a recunoscut insa ca acest mecanism presupune riscul ca medicul sa nu mai consulte.

DIABET. In judetul Suceava se inregistreaza o crestere ingrijoratoare a cazurilor de diabet in randul copiilor. Acesta este al doilea judet din tara, dupa Brasov, din punct de vedere al numarului de copii si tineri nou depistati ca suferind de diabet. In multe cazuri noi este vorba despre copii lasati in grija bunicilor de catre parinti plecati in strainatate. Primele semne ale imbolnavirii de diabet sunt setea exagerata, urinarea in exces si cresterea poftei de mancare.

RACORITOARE. Unele bauturi racoritoare contin de opt ori mai mult benzen fata de nivelul acceptat in apa de baut. Teste realizate pe 230 de bauturi racoritoare comercializate in Franta si Marea Britanie au identificat un nivel mare de benzen, un compus chimic cancerigen. Benzenul a fost pus in legatura cu declansarea leucemiei si a altor tipuri de cancer de sange.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă