x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Feb 2006   •   00:00
GRIPA AVIARA. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pregateste un nou plan de actiune pentru a detecta rapid si a limita o eventuala epidemie mondiala de gripa aviara prin intensificarea cooperarii internationale, a anuntat un purtator de cuvant al organizatiei. Potrivit proiectului, autoritatile nationale trebuie sa alerteze OMS in maximum 24 de ore despre orice semn care ar putea marca debutul unei epidemii de gripa la scara globala.

CONTROALE. In scolile din judetul Timis, 2.200 de elevi sufera de diferite afectiuni contagioase, pe primul loc situandu-se 1.280 de cazuri de angina, releva controalele epidemiologice dispuse de Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis. Pana in momentul de fata, nu a fost raportat nici un caz de gripa sau rujeola.

ANTIVIRAL. Oseltamivirul va fi folosit pentru tratamentul gripei sezoniere si aviare si la copiii intre 1 si 12 ani, dupa ce firma producatoare a primit unda verde din partea UE. Aceasta decizie a specialistilor UE a fost luata tinandu-se seama ca, in ultima vreme, copiii sunt cei mai afectati de gripa aviara.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă