x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Ian 2006   •   00:00
ANEVRISM. Mai mult de cinci portii de fructe si legume pe zi pot reduce considerabil riscul de a suferi un anevrism (dilatarea unei artere sau a peretelui inimii), conform oamenilor de stiinta englezi. La studii au luat parte peste 257.500 de oameni din Japonia, Europa si SUA. Astfel, cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca mai mult de cinci portii de fructe si legume pe zi au cu 26% mai putine sanse sa faca un anevrism fata cele care consuma mai putin de trei portii pe zi.

EVOLUTIE. O echipa de cercetatori din Marea Britanie au descoperit ca forma craniului uman s-a schimbat in mod semnificativ in ultimii 650 de ani. "Cresterea in ceea ce priveste bolta craniana este considerabila. Spre exemplu, inaltimea boltii craniene la craniile din timpul ciumei este de 80 de milimetri, iar in cazul craniilor din prezent, inaltimea este de 95 de milimetri, adica cu 20% mai mare, ceea ce inseamna foarte mult", a explicat Peter Rock, coordonatorul studiului si profesor la Universitatea din Birmingham.

PREVENIRE. Practicarea periodica a unei activitati fizice reduce riscurile de cancer de san la femeile predispuse la aceasta afectiune. Aceasta este concluzia unui studiu francez efectuat pe 1.000 de femei. Femeile care au declarat ca fac cel putin 5 ore de sport saptamanal, in ritm alert, riscurile scad cu 38%, comparativ cu cele sedentare. In cazul femeilor care fac curat 14 ore pe saptamana, riscurile scad la 18%. Femeile predispuse la cancer mamar sunt cele obeze, cele care nu au avut copii, cele care au luat tratament hormonal la menopauza si cele care au avut un antecedent familial.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă