x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Ian 2006   •   00:00

28 ianuarie 2006

GRIPA. Un grup de cercetatori au descoperit cauzele genetice ale modului cum virusurile gripale de tip A - inclusiv virusul H5N1 - se raspandesc in interiorul celulelor. Ei au observat ca virusul gripei aviare infecteaza celulele prin organizarea materialului sau genetic intr-un set de opt segmente. "Virusul gripal are un mecanism special care ii permite sa-si segmenteze materialul genetic", a afirmat profesorul Yoshihiro Kawaoka, cel care a condus cercetarile.

GINGII. O noua tehnica i-ar putea ajuta pe dentisti sa depisteze afectiunile gingiilor, punandu-i pe pacienti sa-si clateasca gura cu o solutie de apa cu sare sau cu bicarbonat de sodiu. Analiza se face prin masurarea nivelului de celule albe din gura unei persoane. Studiul releva ca persoanele cu probleme ale gingiilor au un numar ridicat de celule albe in gura, produse de corp pentru a lupta cu infectia.

DEPENDENTA. Utilizatorii de telefoane mobile pot deveni agitati, daca sunt despartiti de aparatele lor pentru o perioada indelungata, se arata intr-un studiu britanic. 90% dintre cei chestionati in cadrul unei anchete au afirmat ca nu pot sa se abtina de la a se uita la telefonul mobil cel putin o data pe ora.

TBC. Anglia, Nigeria si miliardarul american Bill Gates au anuntat la Davos lansarea unui amplu plan de lupta contra tuberculozei. Intr-o prima faza, planul va beneficia de 56 miliarde de dolari. Scopul planului este de a salva, in viitorul deceniu, viata a 14 milioane de persoane. Potrivit unui comunicat dat publicitatii in cadrul Forumului economic mondial de la Davos, la ora actuala, tuberculoza este cauza a 5.000 de decese inregistrate zilnic in intreaga lume.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă