x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Ian 2006   •   00:00

27 ianuari 2006

INTOXICATIE. Un bebelus din judetul Iasi a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost intoxicat cu nitriti (reziduuri de nitrati). Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie "Sfanta Maria" din Iasi, copilul, in varsta de doua luni, a fost intoxicat cu nitritii din apa de fantana folosita de mama la prepararea laptelui praf. "Pacientul a fost diagnosticat cu intoxicatie cu nitriti. Era in stare destul de grava, dar a scapat cu viata deoarece a fost adus la timp la spital", a spus dr. Tamara Rosu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie.

RISCURI. Consumul periodic de alcool si tutun afecteaza activitatea creierului. Aceasta este concluzia unui studiu aparut in revista Clinical and Experimental Research din Statele Unite. Asocierea dintre tabagismul cronic si alcoolismul cronic reprezinta un cocteil periculos pentru materia cenusie, provocand tulburari de memorie si de concentrare a atentiei. Cele mai expuse riscurilor sunt persoanele de peste 40 de ani, care pot suferi un declin rapid al capacitatilor cognitive.

BOLI DE INIMA. Persoanele care supravietuiesc in urma unei intoxicatii cu monoxid de carbon vor suferi de boli ale inimii mai tarziu in viata, conform unui studiu realizat de Institutul Inimii din Minneapolis. Explicatia este ca monoxidul de carbon provoaca leziuni cardiace, care le scurteaza viata persoanelor afectate. Studiul american a analizat situatia a 230 de pacienti tratati de intoxicatie cu monoxid de carbon, dintre care 37% au suferit leziuni cardiace. Iar aproximativ 25% dintre acestia au murit dupa sapte ani de la intoxicatie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă