x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Ian 2006   •   00:00
DIN 12 DOAR 3. Ministerul Apararii isi propune, pentru 2006, realizarea unor parteneriate public-private, vizand atragerea de investitii pentru cea mai mare parte a spitalelor din subordine, precum si infiintarea unor asezaminte pentru batranii care au lucrat in armata. Teodor Atanasiu, ministrul Apararii, a precizat ca sunt 12 spitale care functioneaza la MApN pentru 90.000 de oameni, in timp ce armata americana, care are aproximativ 2 milioane de oameni, are 16 spitale. "E foarte clar ca avem un numar de spitale mult mai mare decat cel de care avem nevoie. O sa pastram 3 spitale etalon, finantate exclusiv de CNAS si sprijinite ca investitii de MApN si pentru toate celelalte vom incerca sa facem parteneriate public-private", a spus Atanasiu.

MEDICI. 10% dintre locuitorii judetului Timis nu beneficiaza de servicii medicale gratuite, pentru ca nu au medici de familie. Pe listele celor 469 de medici de familie figureaza 602.157 de pacienti asigurati, din totalul de peste 700.000 de locuitori. Cei care nu sunt luati in evidente sunt, cu preponderenta, rromii fara documente civile si persoanele fara loc de munca, deci care nu platesc cota la fondul de sanatate.

SPRIJIN. In 2006, Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA) va furniza Ministerului Sanatatii doua treimi din necesarul de materiale contraceptive si teste pentru depistarea sifilisului. Actiunea face parte dintr-un acord pe cinci ani (2005-2009), semnat anul trecut intre Guvernul Romaniei si UNFPA. Ea are ca scop cresterea accesului populatiei la servicii de calitate de sanatate a reproducerii si prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala si a HIV/SIDA.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă