x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Ian 2006   •   00:00

26 ianuarie 2006

CANCER. Doze mici de radiatii ar putea sa contribuie la salvarea vietii unor pacienti suferind de cancer pulmonar, afectiune declarata incurabila, potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori australieni. Dr. Michael Mac Manus, oncolog specialist in radiatii la Peter MacCallum Cancer Centre din Melbourne, si cativa colegi de-ai sai au urmarit evolutia a 2.337 de bolnavi de cancer la plamani care au primit doze paliative de radiatii. Un pacient dintr-o suta diagnosticati cu cancer la plamani a supravietuit cinci sau mai multi ani dupa tratamentele cu radiatii. In plus, 18 pacienti dintre cei care au luat parte la studiu se pare ca au fost vindecati.

CENTRU. Primaria Sectorului 1 va construi anul acesta un centru de asistenta a bolnavilor in stadii terminale (leucemii, cancer, SIDA), a anuntat Danut Fleaca, seful Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1. Capacitatea centrului va fi de 12 locuri. Pana in momentul de fata, in evidentele acestei directii figureaza circa 65 de persoane cu neoplazii in faze avansate.

MEDICAMENTE. Agentia franceza a medicamentelor avertizeaza persoanele care obisnuiesc sa achizitioneze medicamente prin internet ca se expun unor riscuri majore. In principal risca sa cumpere produse contrafacute, care nu contin substanta activa si pun in pericol viata pacientului. De asemenea, medicamentele comandate prin internet pot contine impuritati sau substante periculoase. Calitatea si conditiile de pastrare ale produselor comercializate online sunt indoielnice, subliniaza specialistii francezi care ii califica drept "sarlatani" pe cei care se ocupa cu o astfel de activitate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă