x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Ian 2006   •   00:00

23 ianuarie 2006

VIROZE. Pana in prezent, in Capitala nu s-a inregistrat nici o tulpina de virus gripal. Specialistii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti monitorizeaza in permanenta parametrii de alerta pentru virozele respiratorii de sezon, in special pentru gripa. In saptamana 9-15 ianuarie 2006, parametrii de monitorizare a gripei s-au situat sub nivelul asteptat, neizolandu-se nici o tulpina de virus gripal in Bucuresti.

GRIPA AVIARA. Doi copii turci infectati cu virusul H5N1 al gripei aviare au fost externati din Spitalul Numune din Ankara, iar starea de sanatate a altuia din localitatea Van s-a ameliorat considerabil. Aceste reusite au redat speranta autoritatilor din Turcia. Muharrem si Iskender Canal, cei doi frati in varsta de 5 si 2 ani, care s-au vindecat de gripa aviara, au marit la opt numarul pacientilor care au invins boala. Din cele 21 de persoane cu gripa aviara la om, patru au decedat in Turcia.

STIINTA. Geometria ar putea fi imprimata in creierul uman, arata un studiu publicat in revista Science. Stanislas Dehaene, de la College de France, a testat copii si adulti dintr-o comunitate amazoniana, numita Munduruku, si a comparat rezultatele testelor cu cele ale unor copii si adulti din SUA. Copiii din Munduruku folosesc in mod spontan concepte geometrice: punctul, linia, unghiurile drepte. Rezultatele ofera dovezi asupra existentei unei intuitii geometrice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă