x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Ian 2006   •   00:00

21 ianuarie 2006

PREVENIRE. Profilaxia bolilor reprezinta o componenta importanta a activitatii medicilor de familie, aceasta ocupand un loc aparte in cadrul asistentei medicale primare, a apreciat conf. dr. Dumitru Matei, seful Catedrei de medicina a familiei din Bucuresti. Potrivit normelor in vigoare ce reglementeaza serviciile acordate de medicul de familie, anual, fiecare cetatean trebuie sa se prezinte la un consult, care include un istoric al eventualelor boli, un examen obiectiv de diagnostic, respectiv tensiune arteriala, puls, consultatie si diagnosticare.

SUPRAVEGHERE. Peste 600 de persoane care au ajuns pe Aeroportul "Henri Coanda" venind din tari afectate de virusul gripei aviare au fost chestionate referitor la eventuale suspiciuni legate de respectiva afectiune, dar nici unul dintre acestia nu a prezentat simptome specifice maladiei. Adrian Neacsu, director executiv al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, spune ca tuturor calatorilor care vin din tarile afectate de gripa aviara le sunt distribuite materiale informative care cuprind definitia gripei aviare si procedurile ce trebuie urmate la depistarea unui caz suspect de gripa aviara.

DEZINTOXICARE. Specialistii constata o scadere a varstei la care tinerii consuma heroina, astfel incat se inregistreaza cazuri de copii intre 9 si 11 ani dependenti de acest drog, a declarat dr. Lucian Vasilescu, seful Centrului pentru toxicomani din cadrul Spitalului de psihiatrie "Prof. dr. Alexandru Obregia". Potrivit datelor estimative ale Politiei, in Bucuresti sunt circa 30.000 de consumatori de droguri.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă