x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Ian 2006   •   00:00
INIMA. Filmele de comedie sunt benefice pentru inima deoarece maresc fluxul sangvin, arata studiul unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Maryland, SUA. Acestia au facut un experiment in cadrul caruia 20 de tineri sanatosi au fost pusi sa urmareasca intre 15 si 30 de minute dintr-un film trist si unul amuzant, la un interval de 48 de ore. Cand au urmarit comedii, fluxul sangvin a crescut aproape la toti participantii. Cercetatorii sustin ca efectul este echivalent celui al unei doze de medicamente pentru inima. In schimb, filme de genul "Salvati soldatul Ryan", cu multe scene de razboi, au avut efectul contrar.

DIABET. Criza medicamentelor necesare bolnavilor de diabet este cauzata de faptul ca exista doar cate o singura farmacie pe judet care le elibereaza. Cel putin asa sustin reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM), care considera ca cea mai buna solutie este eliberarea acestor medicamente prin mai multe farmacii.

ANTIVIRALE. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) va primi inca 20 de milioane de doze de oseltamivir din partea firmei producatoare. Aceasta donatie se adauga celor facute in 2004 si 2005, OMS dispunand astfel de tratament antiviral pentru 5,125 milioane de persoane care ar putea fi afectate de o potentiala pandemie de gripa aviara. In timp ce donatia facuta anul trecut a fost stocata de OMS centralizat, noua cantitate donata este destinata stocurilor regionale, a caror locatie va fi stabilita de OMS, cu scopul de a servi nevoilor tarilor in curs de dezvoltare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă