x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Ian 2006   •   00:00

19 ianuarie 2006

TRANSPLANT. In 2006, programul national de transplant va primi 30 de milioane RON, ceea ce da mari sperante medicilor implicati in aceasta activitate. "Dupa zece ani de eforturi pentru realizarea unui program coerent de transplant, avem, in sfarsit, o lege moderna si europeana, dar mai ales avem bani", a spus profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie si transplant hepatic Fundeni. In plus, din 2006, va exista un singur organism responsabil de activitatea de transplant, respectiv Agentia Nationala de Transplant.

RISC. Barbatii cu varsta de peste 60 de ani care au probleme cardiovasculare prezinta un risc crescut de a-si pierde vederea daca iau medicamente contra impotentei, conform unui studiu publicat in British Journal of Ophtalmology. Asadar, barbatii tratati cu pilula albastra si care au suferit un infarct prezinta un risc de zece ori mai mare de a orbi decat cei care nu iau medicamente pentru impotenta.

ALZHEIMER. Un studiu realizat de un grup de cercetatori din SUA arata ca exercitiile fizice efectuate constant previn instalarea dementei Alzheimer. Astfel, chiar si o simpla plimbare de 15 minute, de trei ori pe saptamana, protejeaza impotriva afectiunilor neurodegenerative. Efectuand exercitii fizice, sunt irigate partile creierului corespunzatoare memoriei. La studiul din SUA au luat parte 1.740 de persoane cu varsta peste 65 de ani. Rezultatele au aratat ca in cazul celor care au facut miscare de trei sau mai multe ori pe saptamana riscul imbolnavirii de Alzheimer s-a diminuat cu 40%. Studiul american atrage atentia asupra faptului ca varstnicii ar trebui sa faca mai multa miscare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă