x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Dec 2005   •   00:00
CAMPANIE. "Pentru o automedicatie rationala" este numele primei campanii nationale care are ca scop educarea si responsabilizarea populatiei in legatura cu pericolele acestui fenomen. Campania este lansata in luna ianuarie 2006 de Fundatia Ozone. "Din cauza multiplelor oferte de produse farmaceutice de pe piata si a dinamismului vietii moderne se poate identifica o predilectie exagerata a populatiei catre administrarea de medicamente fara a consulta in prealabil un specialist", a declarat Carmen Tanase, director executiv al fundatiei.

VACCIN. Directia de Sanatate Publica Mures va livra un "vaccin antirujeolic la pachet" cu darurile de Mos Craciun in comunitatile de rromi din Mures, a declarat seful directiei, Silviu Morariu. Actiunea va fi extinsa si la alte zone in care se estimeaza ca exista multi copii neluati in evidenta. Medicilor de familie li se deconteaza de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mures si vaccinarea copiilor neluati in evidenta.

OBEZITATE. Medicii europeni sunt ingrijorati de inmultirea numarului de copii si adolescenti obezi. Anual, in statele europene sunt inregistrate 400.000 de noi cazuri de copii obezi. Comisarul european pe probleme de sanatate, Markos Kiprianou, a atras atentia ca principalele vinovate de acest lucru sunt dulciurile, bauturile carbogazoase, produsele fast-food care sunt consumate in mod excesiv.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă