x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Oct 2005   •   00:00
DESFIINTARE. Actualele lanturi de farmacii isi vor putea continua activitatea cu maximum o farmacie la 100.000 de locuitori. Daca numarul de farmacii dintr-o retea depaseste proportia mentionata de lege, ele vor fi cesionate sau inchise. Astfel, marile lanturi de famacii ar trebui sa renunte la aproape jumatate din unitatile din Bucuresti. In opinia lui Razvan Nidelea, director de vanzari, proiectului legii farmaciilor reprezinta o imixtiune in modul de conducere a activitatii unei companii, ingradeste dreptul de dezvoltare a unei afaceri, descurajeaza investitorii si genereaza un climat non-competitiv.

HIV/SIDA. Numarul romanilor care isi fac voluntar testul HIV este in crestere. Numai in cadrul centrelor Fundatiei Romanian Angel Appeal (RAA) au fost testate in ultimul an 11.500 de persoane, dintre care 40 au fost depistate ca fiind seropozitive. 83% dintre cei testati s-au expus riscului infectarii cu HIV si alte infectii sexuale pentru ca nu au folosit prezervativul.

VACCIN. Un prototip de vaccin impotriva gripei aviare, pregatit la Budapesta, pentru combaterea unei epidemii umane, este deja eficient in cazul pasarilor, au anuntat Serviciile veterinare ungare (ANTSZ). Vaccinul a fost testat incepand de la sfarsitul lunii septembrie pe circa 150 de voluntari. "Daca testele clinice sunt pozitive, acest prototip de vaccin va fi folosit ca baza pentru producerea unui vaccin veritabil", au anuntat specialistii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă