x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Oct 2005   •   00:00
TAXE. Legea privind Fondul National de Sanatate - act normativ al carui proiect este inclus in pachetul privind reforma sanatatii - prevede introducerea taxelor pentru sanatate din partea producatorilor si importatorilor de tutun, precum si a celor din domeniul bauturilor spirtoase. Masura va duce la cresterea bugetului Sanatatii cu 200 de milioane de euro, a anuntat ministrul Sanatatii. Din anul 2006 va fi introdusa o taxa separata pentru tigari (0,15 euro) si alcool (0,25 euro).

SPITALE. Noul proiect al legii spitalelor prevede ca directorul sa se ocupe numai de activitatea manageriala si nu de cea medicala. In termen de sase luni de la intrarea in vigoare a actului normativ, sefii unitatilor sanitare sunt obligati sa opteze pentru unul din locurile de munca. "Managerul spitalului - fie ca este persoana fizica sau juridica - incheie un contract de management cu MS, pentru o perioada de trei ani, cu evaluare anuala", a precizat Eugen Nicolaescu. (Steluta Indrei)

CENTRU. La Zalau functioneaza primul Centru de informare pentru boli genetice rare din Romania. Centrul se adreseaza in special bolnavilor cu Sindromul Prader-Willi, o boala care ii afecteaza in special pe copii. Presedintele Asociatiei Prader-Willi Romania, seful centrului din Zalau, Norica Dan, a declarat ca aceasta boala, de care sufera si copilul sau, se manifesta printr-o continua senzatie de foame.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă