x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Oct 2005   •   00:00
FUMAT. Studii realizate de Universitatea din Michigan au aratat ca fumatul slabeste memoria si diminueaza inteligenta, cu toate ca dependentii de nicotina sustin ca tigara ii ajuta sa se concentreze. La testele de inteligenta la care au fost supusi, fumatorii au obtinut rezultate mai slabe decat nefumatorii. Profesorul Robert Zucker a declarat: "Mecanismul exact al influentei pe care o are fumatul asupra functiilor creierului este inca neclar, dar ar putea fi vorba atat de efecte neurochimice, cat si de raul produs vaselor de sange care alimenteaza creierul".

OMS. Mai mult de jumatate de milion de copii din tarile europene nu sunt supusi imunizarii de baza. In jur de 32.000 de minori mor anual de afectiuni ce pot fi prevenite prin vaccinare, releva datele facute publice de OMS, se arata in comunicatul OMS privind lansarea primei Saptamani Internationale pentru Imunizare, ce se desfasoara de la 17 pana la 23 octombrie.

STUDIU. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca regimul bogat in calciu slabeste. O serie de persoane obeze au fost supuse sase luni la trei tipuri de regim: unul sarac in calciu, altul bogat in calciu, iar ultimul, bogat in produse lactate. Concluzia: pierderea in greutate a fost cu 70% mai mare in cazul celor care au consumat multe produse lactate decat in cel al celor cu alimentatie saraca in calciu. Astfel, regimul bogat in calciu accelereaza cu 26% scaderea ponderala.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă