x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Oct 2005   •   00:00
FORMULAR. De astazi intra in vigoare noul formular de reteta pentru prescrierea medicamentelor compensate si gratuite. Vechile retete, prescrise inaintea datei de 17 octombrie, raman valabile timp de 30 de zile de la data prescrierii. De acum incolo vor putea fi prescrise, pe acelasi formular, medicamente din toate cele trei liste de compensare - A, B si C. Pe noua reteta, medicii vor nota codul bolii pacientului conform regulilor internationale de codificare stabilite de OMS.

GRIPA AVIARA. Autoritatile din Vietnam, Indonezia, Laos, Cambodgia si Thailanda au primit oferte de ajutor de milioane de dolari pentru a preveni o pandemie de gripa umana. Vietnamul, unde 41 de persoane au murit din cauza virusului H5N1, va primi aproape 7 milioane de dolari. SUA au anuntat 3,5 milioane de dolari pentru Laos. Cambodgia, care a inregistrat o victima a acestei boli, va primi aproximativ 1,7 milioane de dolari.

LANSARE. Pe piata farmaceutica din Romania a fost lansat un medicament inovator pentru sindroame dureroase dintre cele mai greu de controlat - nevralgia postherpetica, polineuropatia diabetica, neuropatia HIV, durerea radiculara. Medicamentul lyrica nu face parte din categoria analgezicelor clasice si este compensat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru indicatia sindrom dureros neuropat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă