x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Oct 2005   •   00:00
MEDICAMENTE. Farmacistii au primit in ultimele zile in medie de 10 ori mai multe cereri de vaccin antigripal decat in sezonul precedent. Clara Popescu, vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania, spune ca exista vaccinuri, dar ca ele se epuizeaza foarte repede. Farmacia Institutului Cantacuzino are deja in stoc 1.000 de vaccinuri, iar in urmatoarele zile pregatesc alte 7.000 de doze.

VACCIN. Cercetatorii americani vor sa elaboreze un vaccin eficient impotriva gripei aviare, care sa se adapteze mutatiilor virusului. Vaccinul va fi administrat cu ajutorul unui adenovirus.

Adenovirusul inofensiv este modificat si transformat in purtator al unei gene care declanseaza, in celulele corpului omenesc, aparitia unor proteine similare cu cele produse in cazul unei infectari cu virusul H5N1. In aceste conditii, sistemul imunitar reactioneaza eliberand anticorpi care ataca proteinele straine.

EVENIMENT. In aceste zile, la Sala Palatului din Bucuresti are loc Targul de Sanatate, prima manifestare de acest fel. In cadrul targului, aproximativ 20 de centre medicale private, clinici, companii de asigurari de sanatate, spitale, centre de medicina muncii si salvari private isi prezinta ofertele de servicii medicale si asigurari de sanatate.

Prezent la deschiderea targului, Vlad Iliescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca "ministerul sprijina serviciile medicale private si le priveste ca pe niste servicii complementare si absolut necesare".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă