x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Oct 2005   •   00:00
REPROS. Ministrul Sanatatii este nemultumit de activitatea unor directori de directii sanitare judetene (DSJ). El le-a reprosat ca nu-si fundamenteaza corect cererile bugetare. "Nu sunt gasiti la munca si nu-si cunosc unitatile din teritoriu." Eugen Nicolaescu i-a avertizat pe directorii DSJ ca, daca nu se vor ancora in reforma sanatatii, atunci pot parasi sistemul sanitar.

INVESTITII 2006. Ministrul Sanatatii a anuntat ca pentru 183 de maternitati vor fi asigurate lucrari de reabilitare si echipamente medicale cu finantare de la BIRD, BEI si Guvernul Romaniei. Se vor asigura echipamente medicale pentru 61 de spitale de urgenta din 41 de judete ale tarii, plus pentru alte sase spitale de urgenta din Bucuresti si pentru sectiile de pediatrie. Ministrul Sanatatii a mai anuntat ca de la 1.01.2006 va intra in vigoare noua lege a asigurarilor private de sanatate. (Magda Marincovici)

STIMULI BANESTI. Ca sa determine medicii sa prescrie bolnavilor cu probleme psihice medicamentele cele mai scumpe, o companie multinationala americana face "sponsorizari" masive catre doctori. Sa ne mai miram ca vistieria Casei Nationale de Asigurari de Sanatate e aproape goala? Sunt implicati inclusiv inalti functionari si companii americane, protectori ai unui paienjenis care acopera afaceri hiperprofitabile pentru unii producatori de medicamente.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă