x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Oct 2005   •   00:00
GRASIMI. Un studiu realizat de cercetatorii olandezi de la Universitatea din Maastricht arata ca mancarurile bogate in grasimi pot contribui la reducerea reactiilor inflamatorii aparute in urma unor interventii chirurgicale. Potrivit studiului, consumul de grasimi ajuta celulele din intestinul subtire sa produca un hormon, denumit colecistochinina sau CCK, care reduce inflamatiile aparute in organism, in special la nivelul stomacului. Cercetatorii sustin ca un corp cu un "intestin infometat" este mai vulnerabil in fata unui posibil soc septic aparut in urma unei rani puternice sau a unei infectii.

PSIHIATRIE. Doar unul din patru pacienti cu afectiuni psihice primeste medicamentele necesare, iar acest fapt ar putea conduce la cresterea numarului de bolnavi psihic, au aratat participantii la Congresul National de Psihiatrie, desfasurat la Iasi. Medicii psihiatri au afirmat ca nu exista inca un registru al pacientilor cu afectiuni psihice, dar estimeaza ca un sfert din populatie sufera de tulburari, majoritatea neprimind tratament corespunzator.

EVENIMENT. Peste 12.000 de specialisti s-au reunit la Atena pentru cel de-al 41-lea Congres al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Evenimentul se anunta bogat in noi informatii si descoperiri privind tratamentul diabetului. Cercetatorii promit crearea unei insuline neinjectabile, precum si a unei metode revolutionare in tratamentul diabetului de tip 2. Aceasta consta in stimularea unor hormoni de la nivelul aparatului gastro-intestinal. In momentul de fata, incidenta diabetului este foarte mare, specialistii vorbind de o veritabila epidemie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă