x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Oct 2005   •   00:00
HANDICAP. Numarul copiilor cu handicap din statele est-europene s-a triplat dupa caderea regimului comunist, arata datele unui rapor UNICEF. In ceea ce priveste Romania, studiul realizat de institutul de cercetare "Innocenti" al UNICEF arata ca si aici numarul copiilor cu handicap a crescut considerabil in primii ani dupa 1989. Autorii studiului explica acest fapt nu prin cresterea efectiva a numarului de copii cu dizabilitati, ci prin recunoasterea statutului lor de catre autoritati.

CANADA. Afectiunea respiratorie care a provocat moartea a 16 persoane intr-un azil de batrani din Toronto este legioneloza, o boala provocata de o bacterie care se dezvolta in instalatiile de aer conditionat sau la dusuri. "Pentru ca aceasta boala nu se transmite de la om la om, populatia nu este expusa nici unui risc. In ultimele zile nu s-a mai inregistrat nici un caz de infectare si nici un nou deces", a declarat directorul serviciilor medicale din Toronto, David McKeown. In total, 70 de batrani, 13 angajati si cinci vizitatori de la azilul de batrani au fost contaminati de la 25 septembrie.

PANDEMIE. Mike Leavitt, secretar de stat pentru Sanatate si Servicii Umane in Guvernul american, a declarat ca statele lumii nu sunt pregatite pentru a face fata unei pandemii, subiect devenit tot mai apasator in urma temerilor referitoare la raspandirea virusului gripei aviare. Mike Leavitt a facut aceste comentarii pe fondul reuniunii de la Washington a expertilor din toata lumea, referitoare la posibilitatea izbucnirii unei pandemii de gripa.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă