x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Oct 2005   •   00:00
VACCINARE. Ministerul Sanatatii va incepe saptamana viitoare campania de vaccinare impotriva gripei. Imunizarea vizeaza mai intai persoanele din zonele afectate de inundatii si apoi pe cele cu risc crescut de imbolnavire. Conducerea Ministerului Sanatatii va distribui, saptamana viitoare, primele 500.000 de doze de vaccin antigripal, prioritate avand populatia din judetele inundate, unde vor fi trimise peste 300.000 de fiole.

AVERTISMENT. Guma de mestecat este buna doar daca este consumata in jur de 10-15 minute dupa masa. "Consumul zilnic de guma de mestecat provoaca dependenta, la fel ca fumatul. In plus, cantitatea de saliva creste din cauza masticatiei excesive, iar calitatea acesteia scade, pierzand proprietatile protectoare ale danturii", a declarat Tudor Traistaru, presedintele Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice.

VIRUS. O afectiune respiratorie necunoscuta a provocat moartea a zece persoane intr-un azil de batrani din Toronto. Aceste decese au reamintit populatiei canadiene de epidemia de pneumonie atipica (SARS) care s-a soldat cu 44 de morti la Toronto, in 2003. 70 de persoane, 12 angajati si doi vizitatori au fost diagnosticati ca purtatori ai virusului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă