x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Oct 2005   •   00:00
ASIGURARI. Din 1 ianuarie 2006, casele de asigurari de sanatate ale altor ministere decat cel al Sanatatii ar putea functiona numai in sistemul asigurarilor private, a anuntat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. "Casele paralele, respectiv Casa de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (OPSNAJ), cat si cea a Transportatorilor nu vor mai incasa asigurari obligatorii sociale de sanatate. Ele vor incasa asigurari private daca doresc sa nu se desfiinteze."

APEL. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un apel pentru combaterea "epidemiei mondiale de boli cronice". O campanie globala in scopul prevenirii bolilor cardiovasculare, diabetului si cancerului ar permite salvarea a 36 de milioane de vieti pana in 2015, estimeaza OMS. 17 milioane de oameni mor anual prematur din cauza cardiopatiilor, accidentelor vasculare cerebrale, diabetului sau cancerelor.

PREVENIRE. O echipa de cercetatori suedezi a descoperit ca efectuarea de exercitii fizice timp de 30 de minute pe zi, de cel putin doua ori pe saptamana, poate reduce considerabil riscurile de a suferi de orice forma de dementa. Cei ce sunt predispusi din punct de vedere genetic la boala Alzheimer, cea mai frecventa forma a dementei, pot observa o reducere cu 60% a aparitiei acestei boli.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă