x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Sep 2005   •   00:00
CAMPANIE. Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Asociatia Aer Pur Romania au lansat proiectul antifumat "Quit& Win" (Renunti si castigi), care se va derula in perioada 1 octombrie-30 noiembrie in licee din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Constanta. Proiectul urmareste prevenirea si combaterea fumatului in randul minorilor si adolescentilor. Un studiu realizat de ANA in 2004 arata ca o treime dintre tinerii cu varste intre 15 si 24 ani fumeaza. Dintre acestia, 32% au fumat inainte de a implini 14 ani.

INTOXICAT. Un bebelus de numai sapte luni dintr-o comuna galateana a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgente Pediatrice din Galati, dupa ce s-a intoxicat cu nitriti, in urma consumului de apa din fantana. Mama baietelului i-a dat copilului un pahar cu apa din fantana aflata in ograda. Bebelusului i s-a facut rau, a inceput sa verse si sa capete o culoare cianotica. Aparitia nitritilor in fantani este favorizata de depozitarea gunoiului de grajd, a pesticidelor in apropierea surselor de apa.

INEDIT. Produsele fast-food se pot transforma in alimente la fel de sanatoase ca fructele sau legumele daca li se adauga un extract din alge de mare, spun expertii de la Universitatea Newcastle. Extractul din alge marine se numeste alginat, se prelucreaza sub forma de pudra alba si contine o cantitate mare de fibre. Un mare avantaj al utilizarii acestui produs este ca nu are gust si miros, ceea ce inseamna ca oamenii se pot bucura in continuare de gustul unui burger si, in acelasi timp, pot manca mai sanatos.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă