x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Sep 2005   •   00:00
DATORII. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va achita 94 milioane de lei noi din datoriile restante acumulate la medicamente in farmacii si spitale. Din acestea, 61,3 milioane de lei noi reprezinta datorii ale spitalelor si 42 milioane lei noi sunt ale farmaciilor. Potrivit CNAS, cele 42 milioane de lei noi platibile farmaciilor reprezinta 85% din datoriile catre acestea acumulate in 2004.

SINUCIDERI. China se confrunta cu un numar-record de sinucideri, peste un sfert de milion de persoane luandu-si viata anual in aceasta tara, iar alte 3,5 milioane fiind subiectii unor tentative de sinucidere. Cu 685 de cazuri inregistrate in fiecare zi, sinuciderea a devenit principala cauza a deceselor in randul chinezilor cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani. Spre deosebire de tarile occidentale, in China, rata sinuciderilor este mai ridicata in randul femeilor decat in randul barbatilor.

DERMATOLOGIE. Societatea Romana de Dermatologie (SRD) recomanda forurilor competente crearea unui Program National pentru pacientii cu psoriazis vulgar, in conditiile in care aceasta afectiune necesita un tratament de intretinere pentru toata durata vietii acestora. Prof. dr. Dan Forsea, presedintele SRD a declarat ca in Romania exista, in prezent, aproximativ 400.000 de bolnavi cu psoriazis. Psoriazisul este o afectiune invalidanta, asemanatoare cu suferintele organice care necesita un tratament de intretinere toata viata.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă