x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Sep 2005   •   00:00
MAME. Numarul femeilor care devin mame dupa 50 de ani este in crestere in randul bacauancelor. "In acest an, un numar-record de femei trecute de 50 de ani au solicitat ajutorul medicilor Maternitatii din Bacau pentru a ramane gravide. Daca in perioada anterioara consemnam unul sau cel mult doua cazuri pe an, in intervalul de timp parcurs din 2005 pot spune ca peste 30 de bacauance trecute de varsta optima in care pot avea copii ni s-au adresat cu dorinta de a deveni sau redeveni mame", a aratat Geta Huszar, sefa Sectiei Ginecologie II.

CONGRES. Societatea Romana de Dermatologie organizeaza in perioada 21-24 septembrie, la Gura Humorului, Congresul National de Dermatologie. Congresul are ca tema "Chirurgia dermatologica. Actualitati in dermatologie". La congres sunt asteptati peste 500 de medici din aceasta specialitate, cadre universitare din tara si din strainatate, a declarat medicul sucevean Gavril Mihali, membru in comitetul de organizare a congresului.

MISCARE. Exercitiile fizice reduc cu 25% durerile musculare si articulare la varstnici, arata un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Stanford (SUA). Participantii la studiu, cu varste peste 60 de ani, au fost monitorizati 14 ani. Cei care au facut intre 355 si 2.119 de minute de exercitii saptamanal au suferit mai putin din cauza durerilor musculare si articulare. Cu toate acestea, Bonie Bruce, liderul echipei de cercetare, avertizeaza ca riscul fracturilor este mai crescut la persoanele care fac miscare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă