x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Sep 2005   •   00:00
1 OCTOMBRIE. Campania de vaccinare impotriva gripei ar trebui sa inceapa la 1 octombrie, pentru ca acest virus sa nu se manifeste ori sa declanseze forme severe ale bolii, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului "Matei Bals". "Gripa se asteapta sa fie sub forma unei pandemii, cu o singura conditie, daca nu incepem sa vaccinam. Dar iata, ne apropiem de 1 octombrie si inca nu avem vaccin antigripal, iar la 1 octombrie ar trebui inceputa campania de vaccinare, pentru ca in decembrie sunt asteptate primele cazuri", a precizat Streinu Cercel.

INEDIT. Chirurgii esteticieni din SUA vor fi primii care vor realiza un transplant de fata. Acest tip de operatie presupune inlocuirea pielii afectate cu tesutul cutanat din zona fetei al unui donator mort. Specialistii sustin ca noua fata nu se va asemana nici cu cea a donatorului, dar nici cu cea a pacientului inainte de accidentul care l-a deformat. Doctorii estimeaza ca sansele de reusita sunt de aproximativ 50%.

STUDIU. Viata moderna, cu multiple presiuni la care sunt supusi oamenii, da peste cap activitatea sexuala si romantismul. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat in Marea Britanie si care a aratat ca 33 de milioane de britanici implicati intr-o relatie intima nu au petrecut, anul trecut, nici un week-end romantic departe de casa. Studiul mai arata ca, desi 79% dintre cupluri sunt de parere ca un week-end romantic departe de casa le-ar prinde bine si le-ar ajuta relatia, 16% dintre acestea au declarat ca nu au mai avut asa ceva de mai mult de 5 ani.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă