x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Sep 2005   •   00:00
REUMATISM. Mai mult de 200.000 de romani sufera de poliartrita reumatoida (PR), boala cronica inflamatorie care cauzeaza dureri greu de suportat, potrivit specialistilor reuniti la Congresul National de Reumatologie, desfasurat la Poiana Brasov. Ca urmare a PR, peste jumatate din pacienti isi inceteaza activitatea profesionala in primii 5 ani de boala, iar la fiecare al zecelea pacient apare o invaliditate grava in primii doi ani de evolutie. Conform OMS, incidenta PR in Europa va creste, in conditiile in care populatia imbatraneste.

GRIPA AVIARA. Indonezia a confirmat al patrulea deces cauzat de gripa aviara. O femeie de 37 de ani a crescut la 63 numarul celor decedati in urma contaminarii cu virusul H5N1, responsabil de gripa aviara. Anuntul vine in contextul in care presedintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Lee Jong-Wook, a avertizat ca virusul care provoaca gripa aviara ar putea, in viitor, sa se transmita de la om la om. In acelasi timp, Statele Unite si Franta anunta intalniri internationale pe aceasta tema.

MEDICAMENTE. Opiaceele - analgezice majore, derivate din morfina, care ar putea reduce durerea severa - sunt prea putin utilizate, iar cele folosite sunt de slaba calitate. Aceasta a fost concluzia conferintei nationale privind tratamentul durerii, organizata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Slaba lor utilizare este cauzata de retinerea medicilor in prescrierea lor si restrictiile legislative. Autoritatile se tem ca opiaceele ar putea fi folosite de consumatorii de droguri si astfel ar creste infractionalitatea.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă