x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Sep 2005   •   00:00
GRIPA. Ministerul Sanatatii (MS) nu a organizat inca licitatia nationala pentru achizitia vaccinului antigripal, dar autoritatile sanitare cred ca, si in aceste conditii, imunizarea ar putea incepe la timp, adica in 15 octombrie. "Stiu ca MS a lansat o comanda pentru aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal, care va fi distribuit gratuit cadrelor medico-sanitare, batranilor si copiilor aflati in institutiile de ocrotire, precum si varstnicilor cu grave probleme de sanatate", a declarat Vlad Iliescu, secretar de stat in MS.

OMS. Manageri buni in sanatate, transparenta in cheltuirea banilor si stimularea angajatilor care lucreaza in sistemul sanitar recomanda expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) autoritatilor romane, la inchiderea celei de a 55-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa, organizata la Bucuresti. Marc Danzon, director regional al OMS pentru Europa, spune ca, indiferent cat de putini sunt banii, autoritatile trebuie sa explice cum sunt cheltuite respectivele fonduri.

CRIZA. Centrul de transfuzii sangvine din Arad inregistreaza o criza fara precedent. Rezervele de sange s-au epuizat la toate grupele, iar centrul face un apel disperat la oameni sa se prezinte in numar cat mai mare pentru a face donatii. Medicii centrului afirma ca numarul donatorilor a scazut constant in ultimele saptamani, in vreme ce consumul este mai mare, pe fondul cresterii numarului de evenimente medicale fata de o perioada obisnuita.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă