x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Sep 2005   •   00:00
GRIPA. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) considera ca o noua epidemie de gripa este inevitabila la nivel mondial. Dr. Guanael Rodier, reprezentant OMS, a afirmat ca Romania este expusa unui risc crescut de gripa aviara, avand in vedere ca migratia pasarilor creeaza conditii pentru o extindere la nivel international a acestei afectiuni, iar Romania este o tara de tranzit. Chiar daca nu pot preconiza data la care ar putea aparea o noua epidemie de gripa si nici gravitatea ei, expertii recomanda vaccinarea populatiei.

INTERVENTIE. O echipa de medici de la Clinica ORL din cadrul Spitalului de Recuperare din Iasi au petrecut 7 ore in blocul operator pentru a extirpa un cancer de laringe. "Pacientul, in varsta de 61 de ani, avea cancer de laringe foarte extins care ii afectase vasele de sange ce duceau la creier, precum si carotida", a explicat prof. dr. Dan Martu, seful Clinicii ORL.

CANCER. Vitamina C injectata intravenos in doze mari combate cancerul, potrivit unui studiu american, publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Cercetatorii au descoperit ca vitamina C injectata intravenos sub forma de ascorbat a ucis celulele canceroase intr-un test de laborator. Doza utilizata a fost de aproximativ patru milimoli, o concentratie mult mai mare decat o doza orala, dar foarte usor de obtinut printr-o injectie intravenoasa. Dr. Mark Levine, cel care a coordonat studiul, a precizat ca inainte ca tratamentul sa fie aplicat pacientilor trebuie sa fie dovedita siguranta lui.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă