x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Sep 2005   •   00:00
SOMN. Comisia Britanica a Branzei a cerut realizarea unui studiu care arata ca persoanele care consuma branzeturi inainte de culcare au un somn linistit. Doua sute de oameni au mancat branza inainte de a merge la culcare, timp de o saptamana. Circa 72% dintre subiecti au declarat ca au dormit mai bine in urma consumului de branza. Cercetatorii au explicat ca acest aliment contine triptofan, un aminoacid ce reduce stresul. Surse importante de triptofan sunt carnea, pestele, branza de vaci, ouale, soia, fasolea si mazarea.

MEMORIE. Cercetatorii de la Universitatea Berkeley din California au demonstrat ca incapacitatea de a ignora lucrurile care distrag atentia reprezinta principalul motiv pentru care varstnicii au probleme cu memoria. Medicii au folosit scanere speciale pentru a examina abilitatea creierului de a se concentra la adulti cu varste intre 19 si 30 de ani si 60 si 77 de ani. "Dificultatea de a respinge factorii de distragere are impact asupra unei game variate de activitati de zi cu zi, ca de exemplu sofatul, interactiunea sociala si cititul, si poate afecta calitatea vietii", a declarat dr. Adam Gazzaley, care a condus studiul.

STERILIZARE. Cel putin 7.000 de femei au fost sterilizate cu forta sau au avut un avort fortat anul acesta, in provincia Shandong din nord-estul Chinei, conform unui articol din revista Time. Politica unicului copil nu este aplicata strict peste tot, subliniaza Time, insa cuplurile chineze care doresc sa aiba mai mult de un copil trebuie sa plateasca o amenda foarte mare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă