x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Sep 2005   •   00:00
LONGEVITATE. Sportul intarzie imbatranirea mintii, spun cercetatorii irlandezi. Pentru a mentine creierul in forma, oamenii in varsta trebuie sa fie activi fizic si intelectual. Profesorul Ian Robertson, decanul pe probleme de cercetare de la Trinity College Institute of Neuroscience, a aratat intr-un studiu ca persoanele de peste 60 de ani care fac sport mai mult de trei ani nu prezinta semne care sa tradeze o imbatranire a creierului. Daca insa suntem supusi stresului prelungit si izolarii sociale, creierul imbatraneste.

REUNIUNE. Bucurestiul va gazdui intre 12 si 15 septembrie cea de-a 55-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Ministri ai Sanatatii si delegati din 52 de tari vor pune in discutie teme precum sanatatea tinerilor, consumul de alcool, cresterea numarului de decese in urma accidentelor rutiere si obezitatea. "Am ales Romania pentru ca OMS are o colaborare indelungata cu aceasta tara", a declarat Marc Danzon, director regional OMS pentru Europa.

CANCER. In ultimii ani a crescut numarul bolnavilor de cancer, conform datelor furnizate de presedintele Societatii Nationale de Oncologie, prof. dr. Florinel Badulescu. Anual sunt inregistrate intre 57.000 si 60.000 de cazuri noi si aproximativ 42.000 de decese din cauza acestei maladii. Cea mai raspandita forma de cancer este de col uterin, foarte frecvent la tinere in ultimii ani. Cazurile de cancer la san inregistreaza, de asemenea, o crestere importanta.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă