x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info 9 ianuarie 2008

Info 9 ianuarie 2008

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00

Femeile care fo­lo­sesc prea mult parfum sunt pre­dis­puse la depresie.

INFECŢII RESPIRATO­RII. Aproape 20.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în săptămâna 24-30 decembrie 2007, numărul îmbolnăvirilor fiind sub valorile aşteptate, informează Centrul pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Au fost raportate 2.875 de internări şi trei decese prin pneumonie: un vârstnic din judeţul Dolj, un copil din Galaţi şi un tânăr din Sălaj. Autorităţile de Sănătate Publică Judeţene transmit că nu a fost înregistrat nici un caz de gripă.

 

DEPRESIE. Femeile care fo­lo­sesc prea mult parfum sunt pre­dis­puse la depresie. Persoanele de­pri­mate suferă de o scădere a sen­si­bilităţii glandelor olfactive şi com­pensează această pierdere prin utilizarea unei cantităţi mai mari de parfum, arată un studiu reali­zat de cercetătorii israelieni şi pu­bli­cat în revista medicală Arthritis and Rheumatism. Cercetătorii coor­donaţi de profesorul Yehuda Shoenfeld, de la Universitatea din Tel Aviv, speră să dezvolte un “test al mirosului” care să ajute la diag­nos­ticarea depresiei.

 

MECANISM. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT), publicat în re­vista Nature Biotechnology, vi­ru­sul H5N1 al gripei aviare se fi­xea­­ză pe receptorii situaţi în siste­mul respirator inferior, şi nu pe mu­coasele din gât şi nas, aşa cum se întâmplă cu virusurile gripale umane. Descoperirea ar putea permite identificarea mai rapidă a tul­pinilor virale capabile să atace căile respiratorii la om.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă