x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă Sănătoasă 24 octombrie 2007

Info Viaţă Sănătoasă 24 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    24 Oct 2007   •   00:00

O tănără de 25 de ani din Marea Britanie a orbit din cauza contraceptivelor orale.

EFECT SECUNDAR. O tănără de 25 de ani din Marea Britanie a orbit din cauza contraceptivelor orale. Este un efect secundar extrem de rar al pilulelor, spun specialiştii, şi din acest motiv greu de depistat. Treptat, tănăra şi-a pierdut aproape complet vederea. Specialiştii de la Manchester Royal Eye Hospital, din Londra, i-au efectuat o tomografie şi au identificat cauza orbirii. Pilula, dar şi alte medicamente provoacă hipertensiune intracraniană benignă, care afectează nervul optic.

SUCEAVA. Peste 35% dintre sucevenii cărora li s-a evaluat starea de sănătate prin programul naţional realizat de Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) au fost depistaţi cu risc de imbolnăvire pentru una sau mai multe boli. Astfel, peste 28.000 de suceveni prezintă riscul dezvoltării diabetului zaharat, in timp ce peste 13.000 sunt ameninţaţi de boli cardiovasculare. Peste 1.100 de sucevence sunt suspecte de cancer al colului uterin, 850 de cancer al sănului, iar peste 300 de osteoporoză.

SENSIBILI. Copiii şi tinerii depresivi şi anxioşi sunt predispuşi la alergii, potrivit unui studiu publicat in Journal Clinical Psychiatry. La studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin au participat 184 de tineri cu vărsta cuprinsă intre 4 şi 20 de ani. 57% dintre aceşti tineri cu tulburări psihiatrice au prezentat un risc major de a dezvolta alergii, inclusiv astm, febra de făn, urticarii sau eczeme.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă