x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă Sănătoasă 31 octombrie 2007

Info Viaţă Sănătoasă 31 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    31 Oct 2007   •   00:00

Medicii estimează că, in sezonul 2007-2008, ar putea fi inregistrate mai multe cazuri de gripă, intrucăt oamenii au imunitate scăzută faţă de noua tulpină, "Solomon Islanda"

GRIPA. Medicii estimează că, in sezonul 2007-2008, ar putea fi inregistrate mai multe cazuri de gripă, intrucăt oamenii au imunitate scăzută faţă de noua tulpină, "Solomon Islanda", care a circulat in timpul verii in emisfera australă. Vaccinul antigripal recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru sezonul 2007-2008 are insă in compoziţie această tulpină nouă.

PERICOL. Peste 8.200 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, răie şi alte boli transmisibile in urma controalelor epidemiologice efectuate la inceputul acestui an şcolar. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii Publice, 825 de copii au fost găsiţi cu scabie, peste 2.000 cu micoze, iar peste 300 de copii au fost descoperiţi cu boli diareice acute.

BOLI. Sistemele de ventilaţie utilizate pentru aerisirea şi incălzirea incăperilor favorizează transmiterea microbilor. Astfel, aerul condiţionat pus in funcţiune şi in sezonul rece facilitează răspăndirea virusurilor care provoacă virozele de sezon. Specialiştii recomandă ca măsură de prevenţie curăţarea periodică a filtrelor din aparatele de ventilaţie, cu atăt mai mult cu căt ele au fost intens folosite in perioadele caniculare. Potrivit medicilor, in sezonul virozelor, pericolul este cu atăt mai mare in birourile in care lucrează mai multe persoane. Pe seama ventilaţiei artificiale pot fi puse răcelile, rujeola, traheo-bronşitele sau laringitele.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă