x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Internat cu gripă nouă, decedat

Internat cu gripă nouă, decedat

14 Noi 2009   •   00:00

Baritonul Gheorghe Mogoşan, în vârstă de 51 de ani, internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj cu gripă A/H1N1, de care s-a vindecat, a decedat ieri, din cauza unor probleme pulmonare susţin surse medicale. Ele au declarat că baritonul se vindecase de gripă, însă acesta avea probleme pulmonare grave.



"Gheorghe Mogoşan avea o fibroză pulmonară, a fost afectat apoi de o viroză cu A/H1N1, dar plămânii săi nu şi-au mai revenit. Mogoşan a decedat, vineri, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Cluj. Nu se poate face în nici un caz corelaţie cu faptul că gripa l-ar fi omorât. A fost un bolnav cu o patologie pulmonară preexistentă, iar aceasta pare să fie cauza morţii. Oricum, acest lucru va fi stabilit cu exactitate după efectuarea necropsiei", a declarat un medic de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Mogoşan a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj cu gripă A/H1N1 în stare severă, dar staţionară. El se întorsese din Spania, a început să se simtă rău şi a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), din cauza unei insuficienţe respiratorii. Iniţial, Mogoşan a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, dar, din cauza unor probleme pulmonare cronice pe care pacientul le avea dinainte, boala lui s-a agravat şi a fost transferat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Din ultimele analize reieşea că Gheorghe Mogoşan nu mai era infectat cu virusul A/H1N1, însă starea sa continua să fie destul de gravă.

Profesor al Academiei de Muzică, Gheorghe Mogoşan, în vârstă de 51 de ani, a interpretat roluri în opere precum "Aida", "Rigoletto", "Nunta lui Figaro" sau "Olandezul zburător".

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, ieri, până la orele 12:00, în ţara noastră erau 1.158 de cazuri de gripă cu virusul A/H1N1

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă