x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Interventia in infarct

Interventia in infarct

26 Noi 2004   •   00:00

Ce inseamna ora de aur in cardiologie? Este ora cea mai potrivita pentru a interveni dupa ce a avut loc un infarct si asta pentru a limita necrozarea, moartea muschiului inimii.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Exista teorii conform carora, in urma infarctului, in zona unde nu a mai ajuns sange, caci s-a infundat un vas, unele celule ale muschiului inimii mor, altele insa sunt doar lesinate. Intervenind rapid, cat mai repede posibil, nu numai ca se limiteaza zona cardiaca moarta prin neirigare, dar sunt reanimate si celulele doar lesinate.

Sef de lucrari doctor Vasile Greiere, medic primar cardiolog la Centrul de boli cardiovasculare al Armatei, dupa ce a explicat cand este bine sa se intervina de la instalarea infarctului, precizeaza ca tratamentul unui infarct acut este scump, se ridica la 12.000 de dolari. La noi in tara, din 1.090 cifra de mortalitate la suta de mii de locuitori, 61% reprezinta moartea din cauze cardiovasculare, dublu fata de indicatorul din Occident, unde doar 31% din totalul mortalitatii se datoreaza atacurilor cardiovasculare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă