x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Iubeşte-ţi inima!

Iubeşte-ţi inima!

de Steluta Indrei    |    30 Sep 2007   •   00:00
Iubeşte-ţi inima!
Sursa foto: NARINDER NANU/

Astăzi este Ziua Mondială a Inimii. Dedică această duminică sănătăţii inimii tale. Federaţia Mondială a Inimii organizează in fiecare an, la data de 30 septembrie, Ziua Mondială a Inimii. De şapte ani, această zi este aniversată in peste 100 de ţări. Cu ocazia aniversării de anul acesta, preşedintele Federaţie Mondiale a Inimii, Janet Voute, a acordat un interviu cotidianului elveţian Le Matin.

Astăzi este Ziua Mondială a Inimii. Dedică această duminică sănătăţii inimii tale.

Federaţia Mondială a Inimii organizează in fiecare an, la data de 30 septembrie, Ziua Mondială a Inimii. De şapte ani, această zi este aniversată in peste 100 de ţări. Cu ocazia aniversării de anul acesta, preşedintele Federaţie Mondiale a Inimii, Janet Voute, a acordat un interviu cotidianului elveţian Le Matin. Ea explică de ce trebuie să consacrăm o zi "motoraşului vieţii", cum mai este numită inima. "In primul rănd trebuie să conştientizăm că bolile cardiovasculare rămăn prima cauză de mortalitate in lume. Apoi trebuie să ştim că aceste boli pot fi prevenite. Numai că peste tot in lume se constată aceeaşi tendinţă: tot mai mulţi oameni adoptă obiceiuri care le pun inima in pericol."

Intrebată dacă in prezent inima suportă mai multe riscuri decăt inainte, Janet Voute răspunde categoric: "Da. Generaţia actuală, cu vărste intre 5 şi 25 de ani, ne ingrijorează in mod deosebit. Creşterea numărului de tineri care suferă de obezitate este un semn rău. Mai ales pentru că excesul ponderal acumulat in copilărie şi adolescenţă este foarte greu de eliminat la maturitate. Astfel, se explică de ce tot mai multe persoane suferă de la vărste tinere hipertensiune arterială şi au un nivel crescut al colesterolului. Cu alte cuvinte, sunt expuse principalilor factori de risc ai bolilor de inimă".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă