x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Larve şi musculiţe pe cutiile de lapte Dorna

Larve şi musculiţe pe cutiile de lapte Dorna

25 Noi 2009   •   00:00

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a amendat cu 10.000 de lei producătorul de lapte Dorna pentru distribuirea unor cantităţi de lapte, prin programul "Laptele şi cornul", care aveau larve şi musculiţe pe cutii, o astfel de situaţie fiind semnalată la un liceu din Cluj.

Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au fost retrase de la consum circa o sută de cutii de lapte a câte 200 de grame, care avea astfel de probleme.

"Am primit sesizări din partea profesorilor Liceului de Muzică din Cluj-Napoca privind existenţa unor cutii de lapte primite de la producătorul Dorna, care aveau larve şi musculiţe. Din unele cutii se vărsase laptele şi au fost duse aşa pentru a fi distribuite elevilor. În depozitele societăţii s-a descoperit un lot de o sută de astfel de cutii de lapte, care a fost retras de la consum", a spus Radu.

Potrivit acestuia, problema s-a datorat manipulării în depozit a cutiilor cu lapte.

"Probabil s-au spart unele cutii la manipulare. Erau periculoase pentru copii şi ne bucurăm că am putut interveni la timp. A fost aplicată, marţi, o amendă de 10.000 de lei pentru societatea Dorna, urmând să se verifice în continuare modul de distribuire a laptelui pentru elevi", a spus şeful CJPC Cluj.

Mircea Radu a precizat că, la începutul lunii noiembrie, a mai fost dată o amendă de 10.000 de lei, de către comisarii CJPC Cluj, producătorului de panificaţie Boromir, pentru că a distribuit elevilor din mai multe şcoli clujene cornuri tari.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă