x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lista substanţelor etnobotanice, completată

Lista substanţelor etnobotanice, completată

de Magda Colgiu    |    13 Mai 2010   •   00:00

Ministerul Sănătăţii a completat lista substanţelor etnobotanice, deoarece sunt semnale că pe piaţa din România au intrat alte opt astfel de produse considerate periculoase. Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat că dacă e nevoie lista cu astfel de substanţe ar putea fi modificată, la o lună sau chiar la două luni.

"Atenţionez că ori de câte ori va apărea o substanţă, un preparat sau plante identificate ca fiind dăunătoare sănătăţii vom elabora acte normative pentru includerea lor pe lista produselor interzise în România", a spus ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a mulţumit experţilor din Agenţia Naţională a Medicamentului, Agenţia Naţională Antidrog, IGPR şi Facultăţii de Farmacie Bucureşti pentru eforturile făcute în vederea identificării, în timp real, a acestor produse, astfel încât acestea să fie interzise imediat. Guvernul a emis, la 10 februarie, OUG 6/2010 care interzice comercializarea unui număr de 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă