x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Luna şi frumuseţea

Luna şi frumuseţea

de Steluta Indrei    |    20 Ian 2008   •   00:00
Luna şi frumuseţea


Aşa cum vremea influenţează starea persoanelor meteosensibile, Luna îşi pune amprenta asupra sănătăţii şi chiar asupra frumuseţii anumitor persoane.

Efect - Astrul nopţii ne influenţează starea de sănătate


Aşa cum vremea influenţează starea persoanelor meteosensibile, Luna îşi pune amprenta asupra sănătăţii şi chiar asupra frumuseţii anumitor persoane.

 
Unele ritualuri de înfrumuseţare erau practicate în antichitate în funcţie de fazele lunii. Obiceiurile pot fi valabile şi în prezent, pentru că studiile au demonstrat că Luna are influenţă atât asupra stării de spirit, cât şi a înfăţişării noastre. Chiar şi în timpul eclipsei, Luna îşi face simţită prezenţa. Multe persoane transpiră din abundenţă în nopţile cu eclipsă de Lună.

Nopţile cu semilună sunt ideale pentru îngrijirea tenului, fiindcă în această perioadă porii sunt deschişi, iar substanţele active din produsele cosmetice pătrund foarte uşor în piele. În aceste seri, putem profita la ma-ximum de beneficiile măştilor cosmetice hidratante sau tonifiante.

 

ENERGIE. Luna plină ne furnizează energie, uneori chiar prea multă energie. Aşa se explică de ce, în perioadele cu lună plină, unii se simt plini de viaţă, iar alţii sunt agitaţi, neliniştiţi, au insomnii. Nopţile cu lună plină conferă energie şi podoabei capilare. Părul creşte mai repede, nu mai cade, este mai strălucitor şi mai bogat dacă este tuns în această perioadă.

Când Luna este în descreştere, organismul începe să mai elibereze din energia acumulată în perioada cu lună plină. Acum este momentul prielnic pentru curele de dezintoxicare. Este indicat consumul crescut de apă şi ceaiuri, astfel încât organismul să poată elimina toxinele. Dietele de slăbire şi masajele anticelulitice dau rezultate foarte bune în această perioadă. În ceea ce priveşte îngrijirea pielii, sunt recomandate peelingurile pentru eliminarea celulelor moarte. Tot acum este perioada ideală pentru epilare, pentru ca firele de păr să nu reapară rapid.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă luna