x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mamă-surogat de 9 ori

Mamă-surogat de 9 ori

de Oana Antonescu    |    30 Ian 2009   •   00:00
Mamă-surogat de 9 ori

O britanică în vârstă de 42 de ani a stabilit un record mai puţin obişnuit: ea a adus pe lume 12 bebeluşi pentru nouă cupluri infertile. Mama-surogat are, la rândul ei, două fiice şi se pregăteşte pentru o nouă sarcină.



Carole Horlock are două fiice. Nimic ieşit din comun până aici. Mai neobişnuit este că a adus pe lume alţi 12 copii pentru femei care nu puteau duce sarcini la termen. Un calcul simplu arată că britanica, stabilită acum în Franţa, a avut burtică mai bine de un deceniu. "Când am citit despre mamele purtătoare, mi s-a părut o idee extraordinară. Sunt bucuroasă că pot să ajut pe cineva să aibă copilul pe care şi-l doreşte atât de mult", declară Carole într-un interviu pentru BBC.

Primul "contract" de mamă-surogat l-a semnat în 1995 şi de atunci a născut pentru cupluri infertile opt fete şi patru băieţi, inclusiv gemeni şi tripleţi. "Îmi place să fiu însărcinată şi îmi place să ajut oamenii. Nu mă ataşez de copiii din pântece. În cazul copiilor mei, legătura emoţională a apărut după naştere, când îi alăptam şi îi îngrijeam", se confesează mama-surogat. Singura sarcină în cazul căreia nu şi-a folosit propriile ovule a fost ultima, în urma căreia a născut tripleţi. A fost şi singura pentru care a trebuit să apeleze la fertilizare in vitro. Toate cheltuielile din timpul sarcinii sunt asigurate de cuplurile infertile, iar după naştere Carole primeşte o sumă de bani. Ea insistă asupra faptului că nu banii sunt cei care o motivează, ci bucuria pe care o vede pe chipurile celor care sunt părinţi pentru prima dată. "Am auzit de mame-surogat care la jumătatea sarcinii cereau cuplurilor maşini sau concedii de lux. Inacceptabil", apreciază Carole, care pune părinţilor o singură condiţie: să-i trimită o dată pe an fotografii şi informaţii despre bebeluşi.

NUMĂRUL 13
Deşi se bucură de stilul său inedit de viaţă, Carole are şi un regret: tatăl său nu a putut accepta niciodată "meseria" fiicei, considerând că îşi dă propriii copii spre adopţie. În următoarele săptămâni, ea va merge în Grecia pentru o ultimă experienţă de mamă-surogat. "Cred că va fi ultima, voi împlini 43 de ani când voi fi pentru a zecea oară mamă-surogat şi medicii m-au avertizat cu privire la anumite riscuri", declară ea.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă