x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Masuri de prevenire

Masuri de prevenire

de Steluta Indrei    |    30 Sep 2005   •   00:00
Masuri de prevenire

Ministerul Sanatatii din tara noastra este pregatit pentru eventualitatea declansarii gripei aviare, in vederea asigurarii asistentei medicale necesare, a anuntat Ervin Szekely, secretat de stat in cadrul institutiei.

Pe de alta parte, Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Suceava a interzis toate importurile si exporturile de pasari vii de teama gripei aviare, chiar daca pana in prezent, in judet, nu s-a semnalat nici un caz de acest gen. Anuntul a fost facut de directorul DSV, Petru Dulgheru. Totodata, el a declarat ca medicii veterinari si organele silvice supravegheaza zilnic teritoriul, iar pasarile salbatice cu un comportament ciudat sunt vanate si duse la laboratorul DSV Suceava pentru stabilirea diagnosticului.

RECOMANDARI. Societatea Ornitologica Romana propune de asemenea masuri de prevenire a unei epidemii de gripa aviara. Specialistii se refera la actiuni de avertizare a localnicilor de a nu atinge cu mainile goale pasarile bolnave sau moarte. O alta masura priveste informarea populatiei rurale care este sfatuita sa nu lase pasarile domestice sa paraseasca gospodariile.

Autoritatile sanitar-veterinare sunt pregatite si pentru instituirea carantinei in vamile din judetul Arad. Drept urmare, instalatiile de dezinfectie din vami au fost dotate cu substante noi, performante, iar personalul de specialitate de la intrarile in tara a fost dublat. Se acorda o atentie speciala autotrenurilor care vin din Asia sau din Rusia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă