x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Medicamente gratuite pentru bolnavii cronici

Medicamente gratuite pentru bolnavii cronici

de Magda Colgiu    |    07 Oct 2010   •   00:00

Bolnavii de diabet, tubercoloză, HIV/SIDA, cei cu afecţiuni oncologice, boli mintale sau cei care au suferit un transplant şi care se află incluşi în programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii vor beneficia în continuare de medicamente în mod gratuit, informează Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat ieri proiectul de Ordin privind stabilirea preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul Programelor naţionale de sănătate nominalizate prin HG nr. 261/2010 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anul 2010. Acesta va abroga Ordinul ministrului Sănătăţii 426/2009 care stabileşte că preţul de decontare al medicamentelor este cel din Catalogul Naţional al Medicamentelor de uz uman - Canamed. Proiectul de act normativ este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii la adresa www.ms.ro, secţiunea transparenţă decizională.

Conform proiectului, Ministerul Sănătăţii a modificat metodologia de calcul a preţurilor de decontare a medicamentelor din lista C2, astfel încât să poată susţine decontarea tratamentelor necesare acestor bolnavi, şi aceştia să nu fie afectaţi. Proiectul prevede ca noul preţ de decontare să nu depăşească preţul din Catalogul Naţional al Medicamentelor de uz uman - Canamed minus 12%. Noul sistem de calcul al preţului de decontare pentru medicamentele din Lista C2 va duce la o reducere de aproximativ 24%.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă