x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Medicii de familie au ajuns la un acord cu Ministerul Sănătăţii

Medicii de familie au ajuns la un acord cu Ministerul Sănătăţii

de Mirela Dădăcuş    |    31 Mar 2009   •   00:00

În urma negocierilor purtate în cursul acestei dimineţi, cu reprezentănţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătăte, medicii de familie au hotărât să semneze Contractul Cadru pe 2009.



Astfel, pacienţii nu vor plăti consultaţiile la medicul de familie şi nici eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, aşa cum medicii ameninţau că se va întâmpla de la 1 aprilie a.c. Medicii de familie au refuzat, iniţial, semnarea Contractului cadru pe anul 2009 susţinând că forma actuală a documentului nu ţine cont de propunerile avansate de medici şi cuprinde prevederi care le încalcă drepturile.

Astfel, medicii au semnat un protocol cu MS prin care ei devin parteneri de discuţie la elaborarea legilor care privesc medicii de familie. În legătură cu acordarea de asistenţă medicală prin centrele de permanenţă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, le-a promis că aceasta va fi reglementată printr-o lege separată de contractul cadru, care va fi elaborată săptămână viitoare.

Totodată, medicii de familie nu vor mai fi obligaţi să acorde asistenţă medicală de urgenţă, pe Salvare. În ceea ce priveşte valoarea punctului per capita, aceasta a fost stabilită la 4,1 şi a celui per serviciu la 1,5, valori care vor rămâne neschimbate până la sfârşitul anului. 

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă medicii