x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Micul dragon

15 Dec 2004   •   00:00

Desi unii considera ca e vorba de fandoseala, agatarea de tavan sau de lampa a unor "zdranganele" din acelea chinezesti, care se misca si scot sunete placute, inseamna pana la urma un demers cu destule argumente la baza.


Pulsul medicinei - FLORIN CONDURATEANU

Sustin chinezii prin intermediul acelei arte numite Feng Shui sau arta terapiei prin ambient ca acei clopotei de vant ar imprastia energiile din unele cladiri. Chinezii cred ca in construirea unei cladiri trebuie sa se tina cont de energiile care-si fac simtita prezenta fie favorabil, fie in maniera dezavantajoasa la adresa sanatatii si randamentului locatarilor.

De altfel, radiestezia a pus in evidenta liniile energetice si magnetice care se intersecteaza in cladiri, ele putand fi influentate de arhitectura constructiei, de amplasarea mobilei, de existenta unor obiecte decorative. Din analiza acestor forte se desprind uneori concluzii ciudate: astfel se spune ca nu trebuie sa dormi cu capul acolo unde doarme pisica fiindca acolo isi fac mendrele energiile negative.

Adeptii artei terapiei prin ambient povestesc si o intamplare cu faimosul actor karatist Bruce Lee, alintat si cu porecla Micul Dragon. In traditia chinezilor, Dragonul a reprezentat semnul puterii, al intelepciunii, al protectiei, dar si al fortelor de nestavilit cand Dragonul era suparat. Bruce Lee si-a construit in Hong-Kong o casa tocmai in cartierul cunoscut ca "Al celor Noua Dragoni", gest considerat lipsit de respect. Specialistii in Feng Shui l-au sfatuit pe star sa-si puna deasupra intrarii principale o oglinda circulara incadrata de un octogon cu opt tigrame taoiste si asta pentru a-si proteja vila si viata. O furtuna insa a rupt oglinda protectoare si Bruce Lee a murit curand, la numai 32 de ani.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă