O echipă de cercetători de la Universitatea Tohoku din Sendai, Japonia, a demonstrat că două molecule derivate din curry au un potenţial foarte mare de a combate cancerul colorectal
O echipă de cercetători de la Universitatea Tohoku din Sendai, Japonia, a demonstrat că două molecule derivate din curry, un condiment cu gust puternic, au un potenţial foarte mare de a combate cancerul colorectal. Cercetătorii japonezi au sintetizat in laborator şi au testat pe şoareci 90 de variaţii ale curcuminei, substanţa galbenă care dă gustul condimentului şi care are potenţial anticancerigen. In urma testelor, japonezii au descoperit că două dintre aceste variaţii, GO-Y030 şi GO-Y031, sunt de 30 de ori mai puternice in combaterea cancerului colorectal decăt curcumina naturală. Studii anterioare acestuia au dovedit că, in forma sa naturală, curcumina işi pierde efectele benefice de distrugere a celulelor canceroase imediat după ce hrana condimentată a fost digerată. Realizarea lui Hiroyuki Shibata şi a echipei sale de la Universitatea Tohoku este că cele două molecule derivate din curcumină işi păstrează proprietăţile de combatere a cancerului mult timp după terminarea digestiei.