x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Mustar cu hrean

de Magda Marincovici    |    09 Ian 2007   •   00:00
Mustar cu hrean

Dati ascultare sfatului specialistului: acest mustar nu are ce cauta pe masa copiilor, a persoanelor aler-gice, suferinde de cancer, cu afec-tiuni renale sau digestive.

CE MANCAM, CE BEM
La prima vedere, ingredientele obisnuite: apa, otet, hrean (15%, boabe de mustar, zahar, sare, corector de aciditate (acid citric - E 330), conservant (sorbat de potasiu - E 202, benzoat de sodiu - E 211), arome naturale identice, colorant natural si condimente. Dar la o analiza mai profunda efectuata de specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, aflam ca "este un produs condimentar de tip mustar continand conservanti cu efecte daunatoare asupra sanatatii. Spre exemplu, doza zilnica admisa pentru benzoat de sodiu este de 5 mg/1 kg corp, iar de sorbat de potasiu este de 25 mg/1 kg corp. La depasirea acestor doze pot aparea pericole potentiale de tipul alergiilor sau pot aparea produsi mutageni (cancerigeni) in urma metabolizarii acestora. Profesorul Mencinicopschi spune ca "dozele zilnic admise din acesti aditivi alimentari pot fi usor atinse si depasite, avand in vedere ca, in decursul unei zile, aceiasi aditivi pot fi luati din mai multe surse alimentare".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă