x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Obezii au interdicţie la etajul unui spital britanic

Obezii au interdicţie la etajul unui spital britanic

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00

Conducerea unui spital londonez a interzis pacienţilor obezi să urce la etajul instituţiei medicale de teamă că podeaua nu le va putea susţine greutatea.



Conducerea unui spital londonez a interzis pacienţilor obezi să urce la etajul instituţiei medicale de teamă că podeaua nu le va putea susţine greutatea, anunţă dailymail.co.uk.

Toţi bolnavii care apelează la Ealing Hospital din vestul Londrei şi care căntăresc mai mult de 180 de kilograme vor primi ingrijiri medicale numai la parterul spitalului.

Nu este singura măsură pe care spitalele britanice o aplică pentru pacienţii obezi. In ultimii ani, instituţiile medicale au inceput să achiziţioneze paturi, cărucioare şi alte echipamente supradimensionate pentru a reuşi să trateze bolnavii graşi.

Amploarea pe care a luat-o obezitatea in ultimii ani a dus la o dublare a cheltuielilor spitalelor din Marea Britanie. Queen Victoria Hospital este un alt spital londonez care a trebuit să instaleze paturi mai mari, după ce numărul obezilor internaţi a crescut cu 45% din 2002, iar numărul copiilor obezi cu 30%.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă