x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei ONU - 2008 – anul toaletelor

ONU - 2008 – anul toaletelor

de Jurnalul National    |    22 Mar 2008   •   00:00

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a proclamat 2008 anul internaţional pentru lupta împotriva lipsei de igienă. Conform celor mai recente statistici, peste 40% dintre oamenii din întreaga lume nu au acces la toalete civilizate.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a proclamat 2008 anul internaţional pentru lupta împotriva lipsei de igienă. Conform celor mai recente statistici, peste 40% dintre oamenii din întreaga lume nu au acces la toalete civilizate. Iar lipsa unei igiene riguroase ucide anual două milioane de copii, din cauza diareei. Iniţiativa ONU a fost salutată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a arătat că "anual 15 milioane de oameni mor din cauza bolilor infecţioase apărute ca o consecinţă a igienei precare". Diareea este pe locul al doilea în topul cauzelor deceselor înregistrate în rândul copiilor din ţările în curs de dezvoltare.

Problema toaletelor a rămas neglijată în numeroase ţări, deşi este crucială pentru sănătatea publică. Potrivit unui sondaj recent realizat de British Medical Journal, aproximativ 11.000 de profesionişti din domeniul sănătăţii au fost de părere că igienizarea toaletelor este cel mai important pas în dezvoltarea medicinei încă din 1840, surclasând vaccinurile şi anestezia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă