x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Papadia si silueta

Papadia si silueta

20 Oct 2004   •   00:00

Obezitatea este o pacoste a omului modern, din ea se "despletesc" pagubos multe boli. A scapa de kilogramele in plus inseamna un chin, la care nu se incumeta multi. Se strang o multime de filozofii si sfaturi privind regimurile de slabire si niciodata ele nu prisosesc.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Nu se putea ca fitoterapia sa nu se implice si ea in cura de slabire. Farmacia verde ajuta la randu-i in zbuciumul de a te lepada de kilogramele in plus. In categoria anorexigenelor, cele care aduc o senzatie de satietate, se inscrie spirulina. Fitoterapeutii recomanda sa se inghita 1 gram de spirulina inainte de fiecare masa, adica de trei ori pe zi cu o ora inainte de mancare. O serie de remedii din terapiile naturiste activeaza arderile metabolice, evitand depunerea de grasime. In aceasta categorie se inscriu remediile ce contin acea enzima la moda numita Q 10. Efecte favorabile asupra metabolismului prin diminuarea actiunii de depunere a grasimilor au si tincturile de mesteacan, de papadie si de coada calului, care au efecte diuretice-depurative. Ceaiul de sanziene e folositor in cura de slabire a celor cu foame nervoasa. Nu trebuie uitate nici catina, iedera si nemtisorul. Toate acestea pot juca rolul de adjuvante unui regim alimentar fara excese calorice.

Se poate alcatui o lista cu alimente interzise, considerate adevarate grenade asupra siluetei. Cine vrea sa slabeasca trebuie sa renunte la zahar, asta inseamna si celelalte dulciuri pe baza de zahar rafinat. Ingrasa si painea alba. Pentru a-i pastra culoarea aceea alba se amesteca multi aditivi, deci in franzela e inghesuiala mare de E-uri. Rafinarea bobului de grau din painea alba inseamna mult amidon, care este pana la urma un zahar. Mult mai intelept este sa mananci paine intermediara, pe langa avantajul ca are un potential caloric mai mic contine si fibre ce inlesnesc tranzitul intestinal si digestia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă